Ceaser салад
Орц: 1 хүний порцоор - Буйцаа - 150гр
- Талхны хатаамал - 50гр
- Самарын тос - 30гр
- Сармис - 10гр
- Лимоны хүчил - 5гр
- Элсэн чихэр - 10гр
- Давс - 5гр
- Буйцаагаа сайтар угаагаад усыг нь шавхана. Тэгээд гүнжидийн тосондоо сармис, сонгино, давс, элсэн чихэр, лимоны хүчлээ хийж найруулаад бэлдэнэ.
- Дараа нь бэлдсэн амтлагчаа навч руугаа хийж амтална. Хамгийн сүүлд талхны хатаамалаа нэмж сэгсэрнэ.
Вандуйны зутан шөл
Орц: 1 хүний порцоор Амтлагч шөлөнд: - Ясны шөл - 300гр-500гр
- Хар перец - 10гр
- Цөцгий буюу сүү - 50гр
- Вандуйгаа лаазнаас аваад шүүж машиндана. Ясны шөлөө урьдчилан бэлдэж авна. Угааж цэвэрлэсэн вандуйгаа хуурна. Тэгээд ясны шөлөө шүүж дээр нь хийнэ.
- Дараа нь 5-10 минут буцалгаад амтлагчаа хийнэ. Хамгийн сүүлд цөцгий буюу сүүгээ хийж буцалгаад бэлдэх. Мөн петрушкагаа болон хар перецээ хийнэ.
- Ингээд аягалаад дээрээс нь шарсан талхны хатаамалаа 4-6ш хийж идэхэд бэлэн болно.
- Үхрийн гол мах - 300гр
- Давс - 5гр
- Сармис - 10гр
- Ургамлын тос - 10гр
- Үхрийн гол махаа 300гр-аар таслан хуваагаад махныхаа ширхгийг нь босоо зориулалтын алхаар 2 см-ийн зузаантай болтол 2 талаас нь жигд давтана. Ингээд давтсан махныхаа 2 талд нь давс, перец, сармис түрхэж амтлаад бага зэргийн тос түрхээд хавсарч амраана.
- Дараа нь сайтар халаасан хайруулын тавган дээр 2 талыг нь ээлжлэн гүйцэд болтол нь шарна. Шарах явцдаа вино нэмж шарвал амттай, зөөлөн шүүслэг болно.
- Лууван - 50гр
- Эрдэнэ шиш - 30гр
- Вандуй - 50гр
- Салатны навч /жижиг/ - 1ш
- Сонгино - 20гр
- Лууван, вандуйгаа чанаж болгоно. Тэгээд шоо дөрвөлжин хэрчээд сонгинотой хамт маслоор шарна.
- Дээрээс нь ногоо амтлагч вигор нэмж болно. Хамгийн сүүлд эрдэнэ шишээ нэмж өгөөд стектэйгээ хачирлаж порцлоно.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteSAIHAN HOOLNUUUD BAINA .. SURNAA
ReplyDelete